Ruwe wanden en plafonds worden gestuukt om ze een strakke afwerking te geven. Goed gestuukte muren isoleren uw woning beter. En minstens zo belangrijk: een goede wandafwerking zorgt voor de finishing touch! Er zijn verschillende mogelijkheden.

Traditioneel stucadoorswerk

Onder het traditionele stukadoorswerk vallen diverse technieken: filmwerk, rapen, pleisterwerk en fijnschuurwerk. Filmwerk wordt toegepast voor het behangklaar, tegelklaar of sausklaar maken van wanden. Rapen staat voor het vlak en strak maken van ruwe wanden met een dikke laag gipsmortel. Scheve muren en plafonds kunnen hiermee worden rechtgetrokken, oneffenheden in het metselwerk verdwijnen. Pleisterwerk houdt in dat de ondergrond met een dunne laag gipsmortel wordt vlak gemaakt. Fijnschuurwerk ten slotte is een afwerking met een fijne structuur. De slagen & draaiingen in de mortel geven een verrassend effect.

Spackspuitwerk

Bij spackspuitwerk wordt de pleister onder hoge druk op de muur of het plafond gespoten. Zowel een hele fijne als een hele grove textuur is mogelijk. Spackspuitwerk wordt vaak gebruikt bij grotere oppervlakken. Het resultaat: een hele strakke afwerking.

Sierpleister

Sierpleister aangebracht op een vlak gestucte wand geeft een fantastisch resultaat. Sierpleister is enigszins elastisch en hecht op verschillende ondergronden. Hedendaags sierpleister is hard, stootvast en afwasbaar. Het is verkrijgbaar in alle gewenste kleuren en variaties.